MER OM MIN RESA TILL LONDON

Jag fick många fina kommentarer av er, frågor och tips. Så nu tänkte jag berätta lite mer för er om min resa till London som börjar närma sig! 
Kärnan till att jag åker är att jag vill förbättra min engelska. Men också för att jag alltid har drömt om storstäder. Jag var inne ett tag på att bli utbytesstudent i USA men sedan kände jag att det var för lång tid och att jag ville inte missa ett år på gymnasiet. Istället kom jag och mina föräldrar på den brillianta idén att åka till London, bo hos våra goda vänner och hitta en engelskakurs att gå på. Och det gjorde vi! 

Min skola
Min mamma är grym på att hitta fina hotell osv. så hon kom hem en dag och sa att hon hade hittat en skola som såg lovande ut. Och jag höll med. 
EC English heter skolan jag ska gå på, en internationell skola som man kan hitta i USA, Canada och UK. De har olika inriktningar på sina kurser, jag valde General english course. De har även en mer språkresa-liknande kurs annordnad för ungdomar, där man kan få boende, utflykter osv. Men jag vill känna mig fri och göra vad jag vill under min vistelse. Min skola ligger i Euston, alltså väldigt centralt. Går jag ner några kvarter kommer jag till Oxford Street och det ligger även nära Regent's park. 
Det kommer att vara halvdagar, förmiddag eller eftermiddag. Vad jag har förstått satsar de mycket på att tala, diskussioner osv. och skriftliga inlämningar. Sådant som jag tycker är roligt och behöver öva på! 

Man kan anmäla sig året om, och kursen startar varje måndag. Man väljer själv hur många veckor man vill studera. Alltså en väldigt flexibel skola, vilket är toppen! 
 

Bilder från skolan.

Resterande tid 
Många har också frågat vad jag ska göra när jag inte studerar. Herregud, jag kommer att befinna mig i London, det finns massor att göra!! Jag håller på att skriva en lista på saker jag vill se och göra. Mat/Cafe listan är längst haha. Att jag ska vara själv är det också många som frågar om. Jag älskar att vara själv, att upptäcka nya saker på egen hand och att få bestämma vad jag vill göra. Sedan kommer jag ju att bo hos vänner till familjen som bla. ska ta med mig till deras hus i Brighton (hur nice?!), visa mig bästa shoppingställena (vad jag har hört). Så jag blir ju inte ensam. Förhoppningsvis kanske jag träffar någon att umgås med från skolan också. 

Glöm inte, att om ni har några londontips tell me, så kan jag skriva upp dem på min lista hihi! 
 
KOMMENTERA
2014-05-27 - 16.05 - RESOR

NY BLOGGPORTAL

Nu är det dags för mig att lämna min trygga lilla bubbla här på blogg.se och testa på nytt! Därför ska ni gå in HÄRHÄRHÄRHÄRHÄRHÄRHÄR i fortsättningen! Glöm inte heller att följa mig på BLOGLOVINBLOGLOVINBLOGLOVIN! Hoppas ni hänger med mig! SEE YA

NESSONA.FOR.ME
NESSONA.FOR.ME
NESSONA.FOR.ME
2014-05-25 - 10.03 -

Byta bloggportal?

Hey friendos! Jag har en liten fundering som jag skulle vilja dela med mig till er. Det är nämligen så att jag har en tanke om att byta bloggportal till for.me Detta för att jag känner att det är på tiden, det är svårt att växa här och jag vill ha en mer stilren blogg och slippa trixa med designen gång på gång. Men jag vill självklart höra era åsikter först, ska jag stanna här eller inte? Och om jag byter, följer ni med då? KRAM
2014-05-14 - 21.22 -

3 FAVORITBLOGGAR

Tre snygga tjejer som alla befinner sig i drömstäder - London, New York och Paris. Man får läsa om livet i storstäderna, tips och mycket mode. Helt i min smak alltså! 
2014-05-13 - 18.10 -

JOHANNA 16 år

Halloj! Idag fyller min snygga vän Johanna 16 år och därför tycker jag att ni ska gå in på hennes grymma blogg och inte bara skriva grattis utan också ta er en titt! Vardag, träning och kläder är huvudinnehållet, I love it! KLICKA HÄÄR 
GRATTIS IGEN JOHANNIS! ♥
 
2014-05-10 - 20.18 -

LONDON THIS SUMMER

Nu kan jag inte hålla mig längre! Idag om en månad, 31 dagar, åker lilla jag, själv till London i två veckor. Jag kommer att bo hos vänner och läsa en engelskakurs på en internationell skola mitt i storstadspulsen. Halva dagen kommer gå åt till studierna och resten av tiden kommer jag att få lära känna London på egen hand, samt plugga en hel del. Resan är alltså inte arrangerad av något företag.
Detta är någonting jag alltid har drömt om, att få vista mig i en storstad helt själv och att få känna storstadskänslan under en längre tid. Jag älskar också det engelska språket och skulle gärna vilja studera eller jobba i ett engelsktalande land när jag bli äldre, därför ser jag detta som en stor förmån för mina framtidsdrömmar. 
Jag har aldrig gjort någonting liknande tidigare och kan erkänna att jag är lite nervös inför skolan, tunnelbanesystemet och allt annat som hör till. Men jag kan knappt bärga mig, kommer bli så himla häftigt!!
Jag är så himla tacksam över att jag får denna möjligheten. Att jag kommer befinna mig på planet om bara en månad får mig att fyllas av glädje. 

Har någon av er erfarenheter av liknande resor eller några bra London-tips? Please, kommentera! ♥
2014-05-08 - 22.38 -

VECKA 2 - BOOT CAMP

Dags för vecka 2 (lite försenad). Lite hårdare än förra veckan. Både jag och Amanda tycker att det är jättesvårt att följa detta eftersom tiden inte alltid räcker till. Men att kika på den då och då för att påminnas är ju inte fel.
Jag tänkte även försöka hålla mig till ett sockerförbud denna vecka. Inte för att bli dundernyttig, utan för att jag måste lära mig att motstå. Jag som sockerberoende har otroligt svårt för detta, men jag ska verkligen försöka. En vecka låter kanske löjligt för vissa, men för mig? en lång tid. 
2014-05-06 - 16.44 -

MY DELICIOUS SMOOTHIE

Hemkommen från skolan mixade jag ihop min favoritsmoothie. För er som tycker om enkla, fruktiga och fräscha smoothies har ni mitt minireceptet här: Juice från 1/2 lime, 1/2 banan, ca 2 dl hallon, 1 msk youghurt, 1/2 morot. MIXA

Nu ska jag plugga på balettermer innan det är dags för ett kick-ass boxningspass med Johanna. Och förhoppningsvis kan jag varva ner till en mysig film ikväll. 
2014-05-06 - 16.29 -

Vecka 1 √

Sådär ja, kanske dags för en summering av vecka 1 på Amandas och mitt BOOT CAMP. Nja, jag kanske inte är helnöjd. Men jag har ju någonting att skylla på, det har varit både valborg och första maj, plus att jag har varit på resande fot. Därför har det varit svårt att följa planeringen. MEN imorgon är det dags för vecka 2. Jag har fyra viktiga prov, men denna gången stoppar det inte oss. Förhoppningsvis kan vi ta lite foton och lägga ut mer tips denna veckan.  Är ni redo? 
2014-05-04 - 21.41 -

Köpenhamn

I fredags åkte mamma och jag till Köpenhamn för en weekend tillammans. 

Vi bodde på hotell Guldsmeden. Ett jättemysigt ställe där de satsade på endast ekologiskt. Ni kan ju tänka er frukosten!! Tips! 

Vi gick direkt till Glyptoteket. Ett fantastiskt fint museum. Där åt vi också en jättegod lunch. 

Sedan gick vi i affärer. Jag älskar Köpenhamns shopping! 

Bild tagen från google. Klockan halv 4 hade vi ett bord bokat hos A.C Perch´s teahandel för en afternoon tea. 
 
Nästa dag tog vi oss en ganska lång promenad runt stan. Förbi Nyhavn och slottet bl.a. Vädret var fantastiskt som ni ser. 

Vi tog oss en fika på ett jättemysigt cupcake ställe. Jag åt en med oreo, mmmhm!

På grund av det fina vädret bestämde vi oss för att ta en tur in på tivolit. Så fint med alla blommor osv. Vi åt jättegott vid dammen och njöt till fullo. 
2014-05-04 - 08.59 - RESOR

PINK DREAM


DRÖMMEN, GE MIG TACK
2014-05-01 - 15.35 -

VALBORG

God morgon! Igårkväll kom några tjejer hem till mig och åt middag, trevligttrevligt! Vi tog en sväng till elden också, men det var inte så märkvärdigt hehe. Sedan somnade jag gott bredvid david. 
Jag har redan hunnit med en kort löprunda och nu har david just gått hem så jag ska sätta mig med allt plugg.
Ha en fin första maj!
2014-05-01 - 11.45 -