ALLT GOTT HAR ETT SLUT

 
Då var jag hemma igen. Jag har bara haft det bra under dessa två veckor och njutit från dag ett till igår. Familjen jag bott hos har varit så vänliga och fantastiska mot mig. Det var lite sorgligt att lämna igår hehe. Kommer sakna storstadspulsen men jag bor ju trots allt i kanske Sveriges vackraste sommarstad, så jag är glad att vara hemma. Jordgubbstårta och att cykla, det har jag saknat! 
KOMMENTERA
2014-06-22 - 16.22 - RESOR

DAY 10 + 11

 
 
I onsdags strosade jag runt i vackra Kensington och Notting Hill. Åt lunch på WASABI och åkte sedan till skolan. På kvällen följde jag med några nyfunna vänner till Covent Garden och åt en hamburgare på Five Guys. Kom hem vid 10-tiden efter en lyckad kväll!
Igår hade jag planerat in shopping, och så blev det! Carnaby Street, Liberty, Oxford Street, Bond Street och Regrent Street hade en hel del att erbjuda. Det är rea i typ alla affärer nu, så folk är galna på shoppinggatorna! Igårkväll bjöds vi på en god middag hos Anne och Frank. Ett annat par som jag också känner här i London. Mycket trevligt!
Idag är det midsommarafton! Vilket tråkigt nog inte uppmärksammas här i England. Men det stoppar inte mig. Vid lunchtid tänkte jag ta mig till Hyde Park för en picknik. Svenskarna i London brukar träffas i Hyde Park och fira en traditionell midsommar, så jag hoppas att jag hittar några!
HA EN TOPPENMIDSOMMAR!
2014-06-20 - 16.20 - DAILY DIARY

DAY 8 + 9

 
 
I måndags besökta jag Camden Town. Kanske inte min grej men det var helt klart värt ett besök! De hade en matmarknad och det tog mig typ en timme att bestämma vad jag skulle köpa till lunch. Till slut blev det en matig crêpe. Jag fick åka hem strax därefter för att jag kände mig dålig, och mycket riktigt hade jag blivit sjuk. 
 
 
Jag tvekade om jag skulle gå upp ur sängen igår. Det slutade med att jag tog en tablett och bestämde mig därmed att genomgå dagen trots min förkylning. Efter två roliga lektioner tog jag tuben till South Kensington, som har blivit lite utav mitt favoritområde här, och åt en god lunch på Le Pain Quotidien uteservering. Sedan gick jag vidare till Natural History Museum och såg några intressant utställningar. Efter det tog jag mig till Trafalgar Square där det var fullt av turister. Klockan 16.30 träffade jag Alison och Chris för afternoon tea följt av musikalen Billy Elliot som var sååå bra!!
En kort summering av gårdagens fantastiska dag. Tänk vad mycket man kan hinna med! 
2014-06-18 - 16.17 - RESOR

DAY 7

Idag har Sarah och jag varit två äkta turister. 
Vi gick från London Bridge till Tower Bridge. Som ni ser har det varit väldigt grått och molnigt i London idag så fotona blev inte jätteintressanta tråkigt nog. 


När vi hade gått över bron stannade vi till på en restaurang och jag åt godaste hamburgaren. 

Den självklara londonbilden.

Vi gick förbi Shakespeare's Globe Theatre. 

Efter ett kort besök på Tate Modern gick vi över ännu en bro för att komma till St Paul's Cathedral...

..som var väldigt maffig. 

Vi tog oss till London Eye, men bara för en titt och fotografering. 

Vackra Big Ben gick vi självklart också förbi. 

Innan tåget tog mig hem blev det ännu ett besök på VS för lite nödvändig shopping. 

 
 
2014-06-15 - 16.17 - RESOR

DAY 5 + 6

 
 
I fredags efter skolan tåg jag tåget till Brighton som är en jättevacker stad vid kusten. Familjen jag bor hos har ett hus där så vi stannade över natten. De bjöd mig på, enligt dem, bästa fish & chips stället och jag tror de har rätt för det var sååå gott! Sedan tog vi en promenad längs havet. Igår visade Alison mig själva innerstaden innan vi tog tåget hem till London. Jag skulle väldigt gärna besöka fina Brighton igen, gärna med vänner för det är en absolut en stad för unga människor. 

Igårkväll kom Chris tre små barnbarn hit och de är så himlahimla söta! Just nu sitter alla och äter cupcakes hihi. Klockan 12 ska jag möta upp Sarah vid London Bridge för en turistdag! Vi ska besöka Big Ben, London Eye, Buckingham Palace osv. Solen är inte lika stark idag så det är nog en bra dag för det. 
Hoppas ni har det bra, puss 
2014-06-15 - 16.13 - DAILY DIARY

DAY 4

 
 
Igår efter skolan tog jag och Sarah tuben till Hyde Park Corner för att leta upp cafet vid namn LIDO som ligger precis vid sjön i Hyde Park. Där tog vi varsin pizza. Sedan gick vi till Harrods och kollade på alla fantastiska våningar, chokladdelen blev min favorit hehe. Vi fortsatte sedan dagen i samma rikting, affärer. Och jag fick köpt någonting jag länge väntat på och sparat för. Det var väldigt varmt här igår, kände hur solen brände. Men jag ska inte klaga! 
2014-06-13 - 16.12 - DAILY DIARY

DAY 3

 
 
Ännu en underbar dag har passerat. Började med en tågtur till South Kensington för att gå till Victoria&Albert museum. Ett fashion-och designmusem, det passade miig utmärkt! Jag såg utställningarna weddingdresses, där man bl.a fick se Kate Moss och Christina Aguileras bröllopsklänningar, ochItalian fashion. Efter två timmar där tog jag mig till Victoria Station och letade upp  det rosa drömcafet som ni ser ovan, Peggy Porshen. Jag tog en red velvet cupcake & en pink lemonade innan jag vandrade till skolan med ett stopp i Hyde Park. Idag arbetade vi med prepositioner och att beskriva, inte lika roligt som gårdagens lektioner men mycket givande! Imorgon efter skolan ska jag och Sarah gå och shoppa så förhoppningsvis kan hon ta lite bilder där jag faktiskt är med! 
Nattinatti
2014-06-11 - 16.11 - DAILY DIARY

DAY 2

 
 
Igår hade jag mina första lektioner. På tisdagar och torsdagar fokusera igår fick vi diskutera och berätta om problemen i våra hemländer, så som lön, arbetslöshet, för dyra hus osv. Läraren var jättebra och klassen jättehärlig! Det går en tjej från Holland i min klass som jag har kommit överrens med, och vi bestämde att vi skulle hitta på något någon dag. Yey, I found a friend! 
Hur som helst, efteråt tog jag tuben till Covent Garden som är en av mina favotitplatser här i London. Jag åt en god ceasarsalad och tittade på folklivet. Sedan strosade jag runt där i näheten, kikade in i affärer som Chanel, MK, Juicy Couture, you name it. Gick också till Regrent street, Bond street, Picadilly Circus och Oxford Street. Tog ett steg in på Primark men vände lika snabbt. 
Det var en stor busskrock på oxford street igår (man får se mycket i den stora staden) och jag ville helst inte se detaljer så jag gick på några jättemysiga bakgator tillbaka till Covent Garden där jag köpte chokladdoppade jordgubbar för 10 pund (!!) och satte mig och tittade på underhållningen innan jag åkte hem. 
2014-06-11 - 16.10 - RESOR

DAY 1

 
Hello everybody! Här kommer en liten rapport fran dag 1: Jag fick följe av Tom till skolan imorse. Och om jag säger såhär, min åksjuka spökade, räcker det? Ja tack. Skolan startade med ett placement test i skrivning, lyssning, grammatik osv. Sedan fick vi information om skolan, tunnelbanan och allt annat som hör till vår visit här i London. Efter det åt jag lunch på nedre plan där det är "help yourself", så jag plockade ihop en god sallad och tog en mango-passion ice tea (det finns Starbucks (!!!!) i skolcafeét). Sedan gick jag ut på egen hand och upptäckte området kring skolan och ner till Russell Square där jag hittade en parkplats i solen för att vila fötterna. Klockan 15.00 var jag tillbaka i skolan och fick mitt schema som jag är toknöjd med! Efter det bjöd skolan oss på en drink som ett welcome event. Människorna på skolan är verkligen från världens alla hörn och alla har olika förkunskaper i engelska. Vilket är väldigt kul och intressant! Nu är jag supertrött och ska snart sova efter en lång dag. Imorgon väntar ännu en! Natti
2014-06-09 - 16.08 - RESOR

I'M READY

 
 
Dagen har bestått av förberedelser och pussar på min prins. Har försökt att packa ner det allra viktigaste, för jag vill ju ha mycket plats över till ni vet vad, hihi. David var så himla gullig och köpte ett ficklexikon och boken Förr eller senare exploderar jag som jag kan ha med mig på resan. Mina bästisar är och dansar till Håkan och jag skulle mer än gärna vilja stå bredvid dem, men för mig är det sovdags. Imorgon åker jag på mitt första, egna lilla äventyr, waah!!
2014-06-07 - 16.07 - DAILY DIARY