Vecka 1


Vi kommer att utgå från Sofi Fahrman och Julia Fors bok Bodylicious där de har satt ihop ett BOOT CAMP schema för 3 veckor. 

Vecka 1 ser ut såhär ↑. Detta är inget som vi kommer följa till punkt och pricka utan använder det bara som en grund. Igår tillexempel bytte vi ut dans mot ett rumpa/mage-pass. Har ni några frågor, ställ dem! 

Nu ska jag strax åka till skolan för Engelska skriftliga NAT, kanske det provet jag fasar inför mest. Men det är bara att köra! 
KOMMENTERA
2014-04-29 - 07.34 -

1 2 3, let's go

Som ni vet är jag och Amanda (länk) två tjejer med en fullspäckad vardag där skolan tar den största platsen. Vi vill bevisa att det går att kombinera skola och jobb med träning och det tänker vi göra genom ett 4-veckors BOOT CAMP. Det kommer att innehålla träningstips, utmaningar, recept och mycket mer.  

Vi vill förtydliga att detta inte handlar om att gå ner i vikt, bli snyggare till sommaren osv. Godispåsen och glassen är fortfarande fullt tillåtet. Vårt mål är helt enkelt att få in träning i vår redan fyllda vardag och se hur det förändrar både vårt humör och vår kroppsform.

Ni kommer att bli uppdaterade här på bloggen hur det går för oss, och vi hoppas på att få motivation genom er. Ni väljer själva om ni är med oss eller inte. 1 2 3, GO! 


2014-04-27 - 18.01 -

vackra kväll


Vaknade upp bredvid pojkvännen igår och jobbade under lunchen. På kvällen gick jag & Amanda på bio, The other woman, himla bra och rolig! Det var en sån vacker kväll så vi tog en sväng runt havet också. Idag är det minst lika fint väder som igår och jag har inget speciellt planerat mer än ett träningspass i eftermiddag. Så jag ska helt enkelt se vad dagen har att erbjuda och bara njuta.

PS: Idag kommer ett litet bloggprojekt upp som jag tror ni kommer att gilla, så håll er uppdaterade!!
 
2014-04-27 - 09.47 -

it's your attitude that matters

De senaste dagarna har jag uppskattat så mycket och varit väldigt glad. Självklart har det till stor del med vädret att göra men också min inställning som jag har valt att ändra på, och jag tänker fortsätta i samma spår nu när skolan är igång. Det väntas stentuffa veckor ett tag framöver, långa dagar och prov varje vecka. Men ingenting talar emot ett liv utanför skolan. Som idag, jag borde ha satt mig ner och tatt fram böckerna men istället stack jag ut på en 8 km powerwalk/springtur. Det handlar om att prioritera, och jag personligen kan inte ALLTID prioritera skolan i första hand. Jag behöver prioritera träning, vänner och pojkvän för att klara allt det där tuffa med en bra inställning. Därför är det det jag ska göra och undvika kvällar av tårar, sömnlösa nätter och huvudvärk inför kommande utmaningar och prov. Jag tänker må bra samtidigt som jag ska göra mitt allra bästa. Mer kan jag inte begära av mig själv. 
2014-04-22 - 17.52 -

EARLY MORNING

När jag steg upp klockan 8.00 frågade min syster om jag ville följa med på en springrunda vid havet, och jag kunde ju inte säga nej. Vi var ute i knappt en timma och det var så vackert! Vindstilla, blå himmel och solen sken. När vi kom hem åt vi en god frukost ute på altanen. Jag tänkte fortsätta dagen i samma tema. Vara ute och sola och bara ha det skönt. Jag borde egentligen pluggat, borde egentligen ha gjort det hela lovet men nej vet ni vad? Är det lov så är det lov. 
2014-04-20 - 11.33 -

OUTFIT - PÅSKAFTON

Kappa - H&M / Blus - Odd Molly / Jeans - Monki / Skor - K.Cobler 
2014-04-19 - 20.39 -

påskgodis

Först och främst, GLAD PÅSK! Jag har blivit bortskämd med godis, glass, den nya chic-tidningen, pengar, ännu mer godis och kärlek under dagen. Har ni haft det bra? 
2014-04-19 - 20.12 -

LÅNGFREDAG


Blir så himla sur och ledsen. Ljuset i mitt rum gör att alla mina bilder blir gula och oskarpa. Menmen, what to do? Vi är bortbjudna till några vänner denna kväll och detta är vad jag tänkte ha på mig. Ha en fin kväll ni med! 
2014-04-18 - 17.38 -

en chailatte tack

Vaknade bredvid min syster med en fruktansvärd träningsvärk. Jag och Johanna körde ett tabatapass utomhus igår och OJ vad jobbigt det var! Nog om det. Har precis kommit hem efter en fika med mamma, Mignons chailatte är den bästa. Vi handlade också lite inför festligheterna under påsk. Snart ska jag träffa min vän Felix, det var ett bra tag sedan nu så det ska bli himla roligt! Xx
2014-04-18 - 12.40 -

Lunch: LAXWRAP

Fullkorns-wrap-bröd + mixsallad + minitomater + lax + kvarg med salladskrydda = GOTT & NYTTIGT

Hola! Klockan 10 checkade jag av dagens arm/axlarpass med Linn och Hanna på friskis. Mitt kort på Atletica går ut imorgon så nu måste jag välja var jag vill fortsätta, så svårt!! Gjorde mig precis en jättegod laxwrap till lunch, även detta är ett tips hihi! Nu ska jag få gjort det plugg som hänger över mig under lovet och sedan följa med Johanna till stallet, för ååååh vad jag har saknat den platsen senaste tiden. Kram på er! 
2014-04-16 - 13.21 -

nutri color creme

Ni som har hängt med ett tag kanske kommer ihåg att jag ville testa denna färgbomb? Det är en snabb färginpackning som ska ge hårfärgen styrkan och intensiteten åter. Jag har använt denna någon gång i månaden och jag kan väl inte säga att det är någon mirakelprodukt men jag märker absolut skillnad på både färg och känsla. Så tips till er som vill fräscha upp ert vintermörka hår nu till våren! 
2014-04-16 - 09.41 -

VÅRDAG I GÖTEBORG

Jag och David har haft en fantastisk vårdag i Göteborg! Vi gick i affärer, åt godaste kebaben i Saluhallen (TIPS!), åkte spårvagnen till Linnégatan, åt frozen yoghurt, strosade i Haga och ja, bara hade det väldigt bra. Vi gick förbi dansbutiken och jag fick köpt mig en ny body till baletten, yey! Älskade lov ♥
2014-04-15 - 18.39 -

I min väska


Canon 500D / Almanacka / Plånbok / Carmex / Clean / Mobil / Necessär / Ray-Ban /
Detta är vad jag har med mig till en dag i Göteborg med pojkvännen. Ikväll kommer min efterlängtade syster hem, iiiih!
 
2014-04-15 - 09.11 -

EFFEKTIV

Keso + hallon, mums / En pinsam bild efter dagens träningspass (har aldrig fattat , tackar ridningen för de minimuskler jag äger. 
 
07.30 var jag hos tandläkaren. Startade alltså dagen tidigt och har därför hunnit med att plugga, storstäda rummet, tvätta kläder, luncha på Stinas, ta en powernap, gått till gymmet, genomfört ett mag-och rumppass och gått hem. Och nu sitter jag här helt slut. Sa jag att jag skulle vara effektiv? Yes I did! 
2014-04-14 - 17.53 -

grey + red

Här ser ni två nya till våren. Ett sött omlottlinne från Lindex och ett par röda loafers från Vagabond. Vad tycks? 
2014-04-14 - 10.56 -

Svar med David

När träffades ni?
Vi var 12 år första gången vi träffades, David började då i min klass. 
 
Hur länge har ni varit tillsammans?
1,5 år den 25 april  ♥
 
Hinner ni träffas ofta nu när du har fullt upp med skolan?
Till skillnad från förr ses vi självklart inte lika mycket i skolan men utanför ses vi mer än tidigare. 
 
Vad är det finaste David gjort mot dig?
David är så himla omtänksam och har gjort väldigt många fina saker. När vi skulle byta julklappar kom jag hem till honom och på sängen låg ett jättefint paket från NK med rött sidenband runt. I låg den finaste Odd Molly blusen, och snacka om att klädgalna jag blev glad hihi!! 
 
Vad är det roligaste ni har gjort ihop?
Vi har gjort många roliga saker tillsammans, speciellt under sommaren. Så svårt att komma på någonting specifikt, haha!

Hur kommer erat förhållande se ut i tvåan? Ska någon åka i väg eller så?
Du som ställt denna frågan har antagligen hört om David och hans plan om att bli utbytesstudent i USA. Det är mycket riktigt på gång men det är svårt att veta i förväg hur någonting kommer att se ut under det kommande året. Det tar vi när den dagen är här. 
 
Hur fungerar ni ihop med varandras föräldrar?
Det fungerar bra! :)

Har haft sex än?
Vi är 16 år gamla och har varit tillsammans i över ett år, resten får ni klura ut själva ;)
 
Vad är det bästa, respektive värsta sakerna med varandra? 
Bästa med David: att han varje dag är så kärleksfull och omtänksam. 
Sämsta med David: att han är så morgontrött när jag är heeeeelt tvärtom. 
 
Bästa med Laura: Hennes förmåga att alltid få en på bra humör och ett leende på läpparna.
Sämsta med Laura: Kan det vara att hon är så dålig på att beröma sig själv?
 
Tycker ni det är pinsamt att ta kontakt i skolan? Pratar ni med varandra där?
Nej, självklart inte. Vi går ju i två olika hus så det är inte så ofta vi ser varandra men när vi väl gör det pratar vi såklart!
 
Vad brukar ni göra tillsammans?
Allt möjligt. Mysa, gå promenader, kolla film/bio, prata och allt annat som hör till. 
 
Är ni romantiska av er och vem är mest romantiskt?
Ja det är vi. Hmm, svår fråga men David, hihi.

Vad är det finaste du gjort mot David?
Hon överraskade mig med ett besök på asia spa, var bara en av flera fina saker hon gjort. /D
 
Har ni några planer/drömmar som ni vill göra tillsammans?
Vi vill flytta till ett vitt hus i New York med fin inredning, skaffa barn och leva lyckligt med varandra. (hehe)
 
Är ni avundsjuka av er? 
Nja, vi är lagom avundsjuka men inte så att det skapar problem. I början var det mer men med tiden känner man sig säkrare i varandras kärlek i och med att lär känna varandra bättre. 

Ert bästa minne? 
Finns mycket att välja bland. Första kyssen, en sommardag i Göteborg osv. 

(vi är inget sånt där gulligull par som hela tiden tar pussbilder, men denna får duga hihi!)
 
Hur blev ni tillsammans?
Lång historia kort, vi gick från en början i olika klasser och kände inte varandra alls. I sexan började vi i samma klass och redan då fanns det något emellan oss. Två år senare växte det fram känslor, mest från Davids sida. Något som jag inte riktigt uppfattade och det skapade en hel del problem. Sedan kom vi varandra närmre och här är vi idag :D 
 
Firade ni jul tillsammans eller med eran egen familj?
På självaste julafton var vi på var sitt håll med våra familjer men dagarna innan och efter spenderades tillsammans. Jag, Laura, åt bla. en jättemysig julmiddag hos David dagen före dopparedan :D
 
Firade ni nyår tillsammans?
Nope, tråkigt nog befann vi oss i olika länder. 

Skulle ni kunna flytta ihop någon gång i framtiden?
Ja/ David, Nej/Laura.

Har ni bråkat och i så fall om vad och hur ska man undvika bråk i ett förhållande?
Nämn ett par som aldrig har bråkat. Ofta om struntsaker som egentligen inte har någon betydelse, typ vilken film man ska se. (slutar oftast med att laura får sin vilja igenom...) Vi är öppna med varandra och pratar ut. Ingen av oss är långsinta så det löser sig oftast tack vare det. 
 
Vem blev först kär av er i varandra?
Det var David :PPPpppPpPPPppppPPPp

Hur ofta träffas ni i veckan?
Det varierar, men vi försöker träffas så ofta som det bara går, men i alla fall minst tre gånger.
 
Skulle ni kunna tänka er att gifta er och få barn när ni blir större?
Jag ser ingen mening med att vara tillsammans med någon om man inte ser en framtid med varandra, så ja! Sedan kan ju saker såklart förändras. 
 
Blir ni inte trötta på varandra?
Haha jo, ibland. Fast inte i det stora hela.
 
Hur ska man härda ut om man är singel?
Frågan kanske borde vara "hur ska man härda ut i ett förhållande?". Men lev livet god damn it, medan du har chansen! (HAHA) Ta vara på dina vänner och din egentid, det är viktigt! Din kärlek kan dyka upp vilken dag som helst.

Hur fungerar det ifall ni ska vara tillsammans med varandra och varandras kompisar samtidigt?
Vi har inget gemensamt umgänge direkt, så det är inte så ofta vi är i den situationen. Men när det väl är så funkar det bra!
 
Hur gammal är David? 
Han är precis som jag 97a, född i februari. 
 
2014-04-13 - 16.19 -

SUPERWOMAN

Jag har alltid velat vara en superwoman som hinner allt, klarar av allt med bravur och som samtidigt är en bra vän och flickvän. Att ge 110% på prov, aktiviteter osv. har varit det enda i min värld. Någon form av prestationsångest har också alltid funnits, men det är nu i efterhand jag förstår att det var den som puschade mig framåt och fick mig att tro på min drömframtid. Som ni kanske märker har skolan alltid varit en viktig del för mig, nästan lite för viktig ibland. Det var betydelsefullt för mig att visa mig duktig i grundskolan, jag ville vara bäst, och ibland fick jag vara det. Sedan jag började gymnasiet har jag aldrig fått vara bäst, vilket har slitit mig i stycken vissa stunder. Nu har jag vant mig och min prestationsångest visar sig mycket sällan. Många säger att det inte handlar om att vara bäst utan att jämföra sig med sig själv och göra så gott man kan, visst håller jag med. Men jag, personligen, behöver den där formen av prestationsångest för att vara superwoman. 

Jag gick igenom mitt bloggarkiv här om dagen och läste "jag är en fartfylld tjej...". Det gör mig ledsen att inte kunna säga så längre. För ett årsedan tränade jag regelbundet, träffade vänner regelbundet, bloggade, red och älskade stalllivet, hade toppbetyg och ja, jag tyckte bara att jag och livet ägde. Idag är jag fortfarande lycklig men lat, omotiverad och lat. Det var först igår jag kom på mig själv att "fan, att vara effektiv har alltid varit min grej, men vad är jag nu?". Jag har alltid varit en sån som flänger från ställe till ställe och under luckorna däremellan pluggar steneffektivt. Jag saknar den Laura. Min syster sa "men det är inte konstigt att bli tonårslat", kanske är det det jag blivit, men det passar verkligen inte mig och min hälsa mår inte bra utav det. Att dansa 5 timmar i veckan, gå i skolan långa dagar och plus på det ha ett jobb räcker liksom inte för mig. 

Sååå, vad jag vill komma till: Det är påsklov och jag har möjligheten att sätta igång att vara effektiv igen! Ny bloggdesign är på G, jag ska köra en riktigt bra träning-och matvecka, plugga lite, samt umgås med vänner och familj och bara bära på en massa glädje och skippa latheten. NU KÖR VI!
2014-04-13 - 09.30 -

_

dagar fyllda med dans, dansföreställning i gbg, fest, mys, plugg, god mat och stress har gått förbi. idag höll jag mitt svenskatal och imorgon checkar jag av ett samhällsprov. inte många dagar kvar till en veckas vila och god, vad skönt det ska bli. puss
 
2014-04-08 - 21.27 -

TORSDAGSDRÖMMER

 
 
 
2014-04-03 - 16.52 -

white coat

TADA! Visst är den fin hihi?
Dagen har bestått av endast tre lektioner (!!!), teater, lunch på Lorensberg och en promenix med bästa amanda på 1 mil. Hoppas på att mamma dyker upp snart så att hungriga jag får lite mat i magen. Sedan väntas plugg och Top Model!

PS. jagvetjagvetjagvetjagvet. Jag och min boyfriendo är långsammast i världen. Men svaren kommer, håll ut!!! XX
2014-04-01 - 19.04 -